Πώς να κάνετε τέλειο μακιγιάζ όταν δεν έχετε χρόνο



Σχεδόν όλες μας με το που σηκωθούμε να ετοιμαστούμε για τη δουλειά, το πρώτο που σκεφτόμαστε μετά από το ντύσιμό μας, είναι το μακιγιάζ που θα κάνουμε. Είναι όμως κάποιες μέρες που δεν έχετε ούτε το χρόνο, αλλά ούτε τη διάθεση να ασχοληθείτε με το makeup σας.


Και τι κάνετε στην προκειμένη περίπτωση; Φεύγετε με ένα no-makeup look; Μπορεί και όχι, μιας και σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές, ώστε να είσαστε έτοιμη μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλά προϊόντα.

 

 

Tips για τέλειο μακιγιάζ όταν βιάζεστε


 

Χρησιμοποιήστε BB/ CC Cream


Αν έχετε κάποιες ατέλειες στο πρόσωπό σας, όπως σπυράκια, σίγουρα θα σκέφτεστε να βρείτε έναν τρόπο να τις καλύψετε. Ποια κάθεται όμως πρωί-πρωί, με το που ανοίξει τα μάτια της να βάλει ενυδατική κρέμα, concealer και foundation; Τι μπορείτε να κάνετε αντ' αυτού;


Φυσικά και δε θα σας πούμε να φύγετε έτσι, αλλά να χρησιμοποιήσετε μια BB ή CC cream, η οποία και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας, αλλά και θα καλύψει με πολύ φυσικό τρόπο αυτές τις ατέλειες, αφήνοντας μια υγιή λάμψη.

 


Βάλτε bronzer στα κατάλληλα σημεία



Αν θέλετε να τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας, αλλά δεν έχετε χρόνο να δημιουργήσετε τις φωτοσκιάσεις, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το πετύχετε.


Χρησιμοποιήστε bronzer, απλώνοντάς το σε τρία βασικά σημεία: πάνω από τους κροτάφους σας, κατά μήκος των πλευρών του προσώπου σας και τέλος, ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σας.

 


Κάντε ένα εύκολο smokey eye



Αν έχετε σηκωθεί με μισή καρδιά από το κρεβάτι σας το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι το να μπλέξετε με τις τεχνικές του smokey eye και να έχετε ένα υπερβολικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως και ένας αρκετά εύκολος τρόπος, ώστε να έχετε natural look.


Κάντε λοιπόν με το μολύβι ματιών μια γραμμή ακριβώς επάνω από τα βλέφαρά σας και μία στις κάτω βλεφαρίδες σας και έπειτα απλώστε τη με ένα πινελάκι, ίσα-ίσα για να ανοίξει το χρώμα και να πάει στο υπόλοιπο μάτι σου.

 


Βάλτε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σας



Για να μην κάθεστε να βάζετε eyeliner, ώστε να τονίσετε τα μάτια σας και για να αποφύγετε το κλασικό πρόβλημα, δηλαδή το να μη σας βγαίνουν ίδιες οι γραμμές και να μουτζουρώνεστε, μπορείτε πολύ απλά, αφού βάλετε μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες σας να περάσετε μια στρώση και στις κάτω, χωρίς να ξαναβάλετε το βουρτσάκι μέσα στο χρώμα. Έτσι, θα γλιτώνετε την πολύ ποσότητα και το μουτζούρωμα.

 


Βάλτε έντονο κραγιόν



Τέλος, αν παρ'όλα αυτά δεν μπορείτε να αφιερώσετε ούτε 5 λεπτά στο makeup σας, το πιο αποτελεσματικό που μπορείτε να κάνετε είναι να φορέσετε ένα έντονο κραγιόν, μιας και θα τραβήξει όλη την προσοχή επάνω του και δε θα μπορεί να προσέξει τόσο εύκολα ο άλλος την έλλειψη των υπόλοιπων καλλυντικών προϊόντων.


Πηγή: www.ediva.gr